Khamis, 3 November 2016

NO MORE JERAWAT

[ JERAWAT TERPAKSA MATI!! ]
Perkongsian oleh Che Wan Rashidah..
Dulu sebelum berbisnes STG, beliau merupakan seorang stokis skincare jenama tempatan. Pada awalnya,kulit beliau memang tiada masalah. Tetapi apabila skincare tersebut tukar formula, kulit beliau jadi tidak serasi. Muka menjadi kusam yakmat dan jerawat tumbuh berkebun dgn subur. 
Setelah berbisnes dengan STG, beliau pun menggunakan produk #superbrand #BBplus Collagen, perubahan positif mula ketara.
>> Jerawat terpaksa mati
>> kulit glowing
>> kulit cerah semulajadi
>> natural beauty
Memang tak salah pilih lg!! BBplus collagen merupakan supliment kecantikan dalaman yg sangat hebat!!
Semua mesti cuba taw!!
 or  ADAW 012-5794789

Ahad, 30 Oktober 2016

TIADA LG KEGUGURAN & KEGATALAN KEPALA

"Awat rambut makin tak dak??"
"Awat dok nampak kulit kepala tu??"
. . . STRESS . . .
Pening laa nk jawab...
Tukar byk syampu pun tak selesai...
Duit makin membazir...
Tukar Shampoo Hijau, duit jimat, masalah selesai 
 Rambut tak GUGUR
 Kepala tak GATAL
Meh dptkn segera 
 or  ADAW 012-5794789

Rabu, 26 Oktober 2016

PEMINAT KOPI MESTI RASA

Suka minum kopi??☕️
Ahkak tak sangat. Tapi #minkaffe ni mmg laaiiiiinnn macam penangan ye.. Tak pekene sehari memang lain rasanya.. 
Apa yg bestnya kopi ni?
☕️  Kopi ni sedapppp sgt even org yg tak minum kopi pun bole minum... Lagi2 letak dlm termos tu, panasss je....
☕️  Klu minum kopi ni bersama Garlic tablet, tak perasan badan terslim! Tetiba seluar longgar, baju pun dah xsempit! 
☕️  minum kopi ni, xde rasa letih... Bertenaga je...nk demam pun x jadi!  Klu selsema terus kering!
Asik dapat order bertingkat2 je..
Nak buat cmne..
Dah macam2 faedah dpt dr 1 sachet je!!
Rasa2 nak try test sendiri power ke idak kopi ni?
Meh ahkak bg harga kasih sayang 
 or  ADAW 012-5794789

Isnin, 24 Oktober 2016

BERAT ANAK DARA, SLPS ANAK 4

Testimoni sendiri 



Alhmdulillah bersalin anak ke 4 kali ni sy lebih mudah dptkn berat asal, sblm bkahwin iaitu 51 kg 

Lps bsalin anak ke 3 hr tu berat maintain 56kg xturun2  Tp ms tu btabah lg kata xpe la.. Sb dh anak 3 kut.

Tp mmg surprise slps penggunaan konsisten set PKP ni, ms bpantang hr tu dh dpt berat asal 51 kg.  Dan syukur sgt masih maintain smpai skang..


Kpd yg masih ragu2 cepat la cuba set ni.. Mudah sgt nk turunkn berat & keep maintain.. Jgn putus asa sb hormon & metabolism lain2 kn.. Bg peluang utk bdn kt sihat & cantik 

Harga pun mmg bpatutan.. Meh pm utk harga kasih sayang 

 or  ADAW 012-5794789

Sabtu, 22 Oktober 2016

AIMAN'S BIRTHDAY CELEBRATION

Surprise party organize by Tok Mak & Tok Ayah.. Ramai yg hadir tp pas ambik gambar ni ibu busy.. So xdan ambik gambar :D



Thanks acik for the best & sedap kek lapis red velvet, edible upin & ipin 


Terserlah keexcitan anak2 nak potong kek..


Wpun kek lapis tp mmg sedap.. Habis hr majlis jg.. Alhmdulillah..


Juadah Pertama.. Juadah Makan tghr pun ada.. Tp x dan nak snap gambar :')


Majlis berakhir dgn makanan sume habis.. 

Rabu, 19 Oktober 2016

KOPI TERBAIK UTK IBU MENGANDUNG & MENYUSU BAYI

KEBAIKAN MIN KAFFE
----------------------------------
Chlorogenic Acid dlm min kaffe bantu mengawal berat badan
Asid terus buang..sbb ada Garam buluh ANTIOKSIDA paling tinggi, so perut kita pun takkan simpan ‘bahan buangan’ lama2
Menstabilkan tekanan darah & membantu melancarkan perjalanan darah.
Menstabilkan gula dalam darah yang disebabkan oleh chlorogenic acid tadi.
Magnesium yang terdapat di dalam Min Kaffe boleh meningkatkan HB
Penyerapan kalsium yang baik jdi badan akan beransur tenang dan dapat tidur dengan lena (especially yg ada Imsomnia!
UNTUK IBU MENGANDUNG
Mengatasi masalah bacaan HB rendah.
Menstabilkan gula dlm darah utk mengelakkan GDM/kencing manis ketika mengandung.
Menstabilkan tekanan darah yg tinggi atau sgt rendah.
Memberi tenaga serta mengenyangkan di kala si ibu yg mengalami morning sickness; tidak lalu mkn @ kerap muntah pd awal kehamilan.
Si ibu lebih bertenaga & tidak mudah penat sepjg kehamilan
UNTUK IBU MENYUSU
Khasiat Magnesium dlm Min Kaffe akan membantu memudahkan penyerapan kalsium yg sgt penting bg kesihatan tulang & gigi ibu menyusu.
Min Kaffe dpt meredakan stress para ibu akibat masalah/kesakitan slps bersalin dll.
Membanyakkan/memekatkan susu badan.
Ibu menyusu pasti boleh kekal langsing dgn menyusu bayi
READY STOCK tau dan rugi xcuba

Isnin, 17 Oktober 2016

KUATKAN AKAR RAMBUT DLM 1 MINGGU

SEMINGGU GUNA AKAR RAMBUT JADI KUAT 😱😱😱

( Kredit to Fauziah Tahir )

Semakin jatuh cinta dengan set Marine Essence nih.
✔Mana taknya, bila member baru guna seminggu, akar rambut kembali kuat & 80% mengembalikan rambut cantik seperti sebelum nie.
✔Kelimumur❓ Hari pertama guna lagi dah nampak berkurangan cam nak hilang semuanye.

BEST KAN ‼

Ok, jangan renung lagi ayat nie. Tak nak rambut botak.. kan.. Cepat dapatkan syampoo ME ni 😉

📞 or 💌 ADAW 012-5794789

Ahad, 16 Oktober 2016

FREE DIAPERS IN 5 DAYS

Ececeh.. Tajuk bukan main BI lg kau..

Kisah Aiman Darwisy bin Zulazwan.. Anak ibu yg mcm2 ragam. Jeles pada baby Aisar bukan main lg.. Suka kacau abg & kakak.. Sll nak berkepit dgn ibu. Merajuk ke meragam ke nak ibu yg pujuk.. Alahai la anak ibu sungguh..



Namun ni la anak yg paling senang nk di TOILET TRAIN kn, sb bila dh pandai ke tandas sendiri, tido mlm pun xkencing di tilam, buang air besar pun kat tandas. Alhamdulillah such a Good Boy. Ibu love u, sayang :*


AIMAN'S FREE DIAPERS ON HIS 3RD BIRTHDAY WEEK ;)


Di sini sy kongsikan teknik yg kami gunakan:


DOA 

Ini yg paling UTAMA. Bak kata suami sy, Ibu la doa, DOA SEORG IBU kan mudah dimakbulkan.. Tp mmg iye. Rancang nk toilet train dah lama.. Dr ms sy berpantang (kira2 3 bln lps), tp Aiman mmg xnk. Dia akan menangis tiap kali kt suh pakai seluar tanpa pampers.. Menangis yg beria ye.. Harap maklum.. Makanya bila kami mula nak train Aiman ms cuti Awal Muharam hr tu, mmg dimulakan dgn Doa smg pjln ini dpmudahkan & diberikan kesabaran tinggi..

PERSEDIAAN FIZIKAL & MENTAL PARENTS

Simpan sume karpet2 mahai tu.. Kang xde la meroyan pulak anak kencing atas karpet.. Bukan apa kn susah nk basuh bagai ;) Kalo terbocor tu redha je la. Jgn sesekali MARAH anak. Sabar kena tinggi ye.. Nanti die takut & minta pakai diapers smlm.. A BIG NO for that.. Tp stp kali tlps Abinya yg bersihkn. Ibu lari dulu haha.. So u guys pun sama jg decide la sapa yg kena bersihkan.. Kalo xnk stress beselang seli la mbersihkn.. Kalo penat meh pekena MIN KAFFE dulu.. ;)




Lg satu dugaan ms train Aiman ni  dia akan menangis stp kali pas kencing sb nk pakai pampers.. So bertabah la shr dua.. Jgn putus asa.. Keep pujuk anak utk x pakai pampers. 

MASA CUTI PJG

Pilih masa yg sesuai. Agar x menyusahkan pengasuh atau teacher. Utk permulaan, latih tiap kali cuti panjang 3-4 hr pun dah ok.. Bila dah yakin, bgtau la pada pengasuh @ teacher ttg matlamat tsebut. Sllnya dieorg ank support anak kite.

JELASKAN KEBAIKAN TAK PAKAI PAMPERS

Ni merujuk kpd Aiman ye. Sb die mmg jenis yg akan tanya kalo kena buat sesuatu. Kenapa ke buat itu? kenapa kena buat ini? Aduh mmg byk tanya nya. Maka kena la ada jwpn kn?So cara kami adalah bgtau:
AIMAN KAN DAH BESAR, PANDAI PULAK TU. BABY JE YG PAKAI PAMPERS TAU SB BABY KECIK LG. TGK ABG DGN KAKAK DAH BESAR TAK PAKAI PAMPERS PUN. KAT SCHOLL PUN TCR KATA AIMAN PANDAI. AIMAN KAN GOOD BOY. 
Yg ni antara teknik yg kami buat, ms kuar shopping brg, saja2 tanya die.. Maksudnya disini kita dah cuba setkn MIND dia pas ni xbole pakai pampers..
AIMAN PILIH NAK MINUM SUSU KE NAK TINGGALKN PAMPERS? IBU ABI NAK BELI SATU JE. SUSU @ PAMPER?
Ms ni muka die mmg akan sedih haha.. Syg benor dgn pampers tu. Tp belakang die bli jg pampers tu. Nak beli balik jiwa dia.. Mengayat la sikit..
DUIT PAMPERS NI KT BOLEH BELI COKLAT KE AISKRIM KE.. AIMAN NAK COKLAT KE AISKRIM? KE NAK DUA2?


HARI KEJADIAN

Ececeh ada hr kejadian bagai:

DAY 1-3 (1-3/10/2016) - CUTI AWAL MUHARAM


Kerap tanya.. Aiman nk kencing ke? Sll pesan, minta bgtau kalo nak kencing atau berak. Mula2 Tanya stp 10 min then 30 min.. 1 jam.. 2 jam.. Kenyataanya wpun dah tanye byk kali tanya, terdapat jg bbrapa episod Aiman tkencing & adakalanya mbuang air besar jg. Wpun ms tu baru je abi die tanye.. :'(

Sblm tido pulak kami ajak pi tandas. Bila dah tido kami bg pampers jg.. Risau jg la kn.. :D Tp Alhmdulillah stp kali bgn tido tak kencing pun.

Dlm masa yg sama mmg keep doa.. Smg diberi kesabaran & Aiman berjaya di FREE DIAPERS kn.. 

DAY 4 - 5 (4-5/10/2016) - SCHOOL TIME

Masa ni dh hntar school.. Hr 4 tu ibu mmg lupa nk inform tcr. Bila balik baru teringat anak x pakai pampers. Tcr kata tcr pun tkejut bila nak check pampers, rupanya xpakai.. Nasib x bocor hehe.. Tp tcr mmg jenis sporting, dieorg mmg support Aiman ssgt. TQ tcr. Ms ni minta tcr pulak yg sll btanyakn & tgk2kn die..



Eh biar BETUL.. Senang benar nk TOILET TRAIN? Eh mmg SENANG. Nak SABAR mula tu yg susah. Aisy & Aisyah dulu ambik ms 2 minggu jg. Sb tu la ckp Aiman ni mmg senang sgt.. Alhmdulillah dah belajar teknik DADA STG ni. Memudahkan sgl tugasan harian. Yg penting keep D.U.I.T :D

Sabtu, 15 Oktober 2016

FIBROID MENGECIL, SENGGUGUT PULIH


Alhmdulillah perkongsian dr sis Faridah Mohd Sapar
Bff beliau, asalnya seorang yang sihat...
Tp bila dengar dia ada fibroid. Memang rasa sedih.. Terus cadangkan krim #bioever.. Dalam pada tu dia try guna #bioseleza
Asbab penggunaan 3 kotak mixed bio seleza..Fibroid dah mengecil... Masalah senggugut permata hati pun dah pulih...
Alhamdulillah...
Tkasih ya Allah..
Tkasih produk hebat SHOM...
Kesihatan xda galang gantinya..
Moga terus sihat...
Yang ada masalah yang sama...
Boleh try kedua2 produk ni..
 or  ADAW 012-5794789

Rabu, 12 Oktober 2016

PENGUBAT SAKIT LUTUT

>> LUTUT TAK SAKIT LAGI WALAUPUN BERJALAN LAMA ASBAB BBPLUS <<



Feedback best drpd Kak Yus yg pertama kali mencuba BB Plus.. Belum habis sekotak pun..
Kata Kak Yus.. Last week dia g jalan2 KL naik train.. 2 hari berturut plak tu.. Tp Alhamdulillah lutut x sakit pun.. Pipi plak katanya dah kemerah2an.. Sebelum ni x mcm tu..
Tahniah kak.. Terima kasih ya Allah..



BB Plus merawat dr dlm dgn 3R : Repair, Rebuild & Renew. 

Healthy inside, glowing outside.



I  BB Plus !!


 or  ADAW 012-5794789

Isnin, 10 Oktober 2016

HILANG 4 KG DLM 1 BLN

55KG >>>>>> 50.7KG... dlm 30 HARI❗❗❗

Perkongsian testimoni oleh sis Yanti Jahan..


Sebelum start Set PKP, 55kg... Sedar2 dlm 3 hari dah 53.3kg!
Happy sgt2.. sbb sebelum ni mmg bercinta nak Turun 1KG pun 


Mana tau Minum Kopi & Makan Garlic sesenang nak Kuruih.
Apalagi, pasang angan2 la nak Berat Sebelum Kawen 
30 hari jerrrr... dapat sudahhhh 50.7kg 

TAK DIET. TAK TAHAN MAKAN!

Syiok tau korang!
Bergaya dgn Size S den time Raya haritu. Weehoo!

Nak jugak tak TRY?

RM100 je 1 set weyhhh.

Meh PM cepat2!

 or  ADAW 012-5794789

Jumaat, 7 Oktober 2016

MUHASABAH SEBELUM KEMBALI MENGHADAP ALLAH

Perkongian Video Ceramah Ustaz Ahmad Dusuki Abd Rani dari slot Mau’izati, Radio IKIMfm




Video ini bole jg didapati dlm bentuk teks.. Penulisan oleh Fairuz Hj Noordin.

Berikut adalah catatan nota utk peringatan sendiri ;)

KITA perlu sentiasa bermuhasabah setiap apa yang kita lakukan di dunia. 

Di dalam firman-Nya yang bermaksud : 

Wahai Orang-orang yang beriman. Bertaqwalah kepada Allah (dengan mengerjakan suruhan-Nya dan meninggalkan larangan-Nya); dan hendaklah tiap-tiap diri melihat dan memerhatikan apa yang disediakan (dari amal-amalnya) untuk hari esok (hari akhirat). Dan (sekali lagi diingatkan): Bertaqwalah kepada Allah, sesungguhnya Allah Amat Meliputi Pengetahuan-Nya akan segala yang kamu kerjakan
(Surah Al-Hashr:18). 

Rasulullah SAW juga menyebut, 

Orang yang paling cerdik di kalangan kamu bukanlah yang mempunyai rumah yang besar, berjawatan tinggi, mempunyai rupa paras yang indah, tetapi orang yang mempersiapkan dirinya dan dia beramal untuk amalannya selepas kematian nanti. Dan orang yang paling bodoh di kalangan kamu bukan orang yang tidak berpendidikan tinggi tetapi sebaliknya orang yang hidupnya mengikut dan leka dengan hawa nafsunya, kemudian dia meletakkan angan-angannya kepada Allah.


CARA BERMUHASABAH


  • Beriktikaf
  • Bangun bertahajud pada malam hari
  • Menyendiri (Waktu sebelum tidur, lihat kembali dosa-dosa yang telah dilakukan, menilai ganjaran pahala sepanjang hari tersebut)
Rasulullah SAW menyebut, 
Ada tiga perkara yang mengiringi jenazah ke kuburan iaitu ahli keluarganya, harta bendanya dan amalan yang akan dibawa menghadap Allah nanti. Tetapi yang kekal bersama jenazah hanyalah amalannya, manakala ahli keluarga dan segala harta bendanya akan pulang dan meninggalkannya berseorangan di dalam kubur.
Kehidupan setiap manusia pada setiap detik, semakin dekat dengan kematian. Allah SWT menegaskan, pandanglah apa yang kamu hendak bawa untuk menghadap di hadapan Allah nanti.


PERKARA YG PERLU DIMUHASABAH


A. MASA YG DISIA-SIAKAN

Masa yang berlalu dengan sia-sia  tanpa digunakan untuk melakukan amalan-amalan yang terbaik untuk diri kita. Dengan sikap sering mensia-siakan masa, kita tertinggal untuk melakukan tiga perkara di dalam kehidupan ini. 

1. Memperkukuhkan akidah dan keyakinan kepada Allah, tetapi sebaliknya terlalu leka memperkukuhkan keyakinan terhadap dunia berbanding akhirat.
2. Memantapkan ibadah kepada Allah SWT. Masih ramai antara kita yang tidak menutup aurat, culas dalam mendirikan solat dan masih bergelumang dengan maksiat, tetapi kadang-kadang membiarkan hawa nafsu menghalang diri daripada beribadah kepada Allah. Untuk menegaskan tentang kesempatan yang perlu diambil untuk menyempurnakan ibadah, Allah SWT mengingatkan: 
“Berlumbalah kamu dalam kamu melakukan perkara-perkara yang baik”. 
3. Memperbaiki akhlak yang masih lagi belum sempurna, iaitu akhlak kita dengan diri sendiri, keluarga, masyarakat dan dengan Allah SWT. 
    • Akhlak dengan jiran tetangga, kunjung mengunjung dan saling senyum . 
    • Akhlak dengan anak-anak, dengarlah bicara anak jangan sibuk dengan handphone. 
    • Akhlak dengan Allah, rajinkan diri baca Al-Quran dan zikir.

        B.HARTA BENDA YG DIMILIKI

        Perkara kedua yang perlu dimuhasabah ialah terhadap harta benda yang dimiliki, kerana ia pasti akan disoal oleh Allah SWT nanti.  Rasulullah SAW menyebut: 
        “Telapak kaki kamu tidak akan berganjak daripada Padang Mahsyar nanti, sehingga Allah bertanya kepadanya tentang empat perkara. Iaitu tentang harta benda kamu, daripada mana kamu memperolehinya, ke mana kamu membelanjakannya. Tentang umur, ke mana telah kamu habiskannya, tentang waktu muda dimanakah kamu menghabiskannya.” 
        Dalam mengejar harta benda, jgn lupa:

        • Zakat
        • Sedekah
        • Infak harta ke jalan Allah

        Peringatan:

        1. Orang yang telah meninggal minta dihidupkan semula untuk bersedekah. 
        2. Anak-anak berebut harta benda si mati, si mati akan dipersoalkan. Adalah lebih baik sekarang kita infakkan harta ke jalan Allah. Sebenarnya infak adalah untuk diri kita apabila menghadap ke jalan Allah. Fikirkan harta kita adalah untuk agama dan bukannya untuk diri sendiri.

        C. AMALAN

        Selain itu bermuhasabahlah di dalam soal amalan terutamanya solat, kerana ramai di antara kita yang cuai di dalam urusan mendirikan solat. 

        Peringatn:

        1. Solat Fardhu di awal waktu
        2. Jaga solat berjemaah
        3. Tahajud jdkn amalan


        Jangan tinggalkan solat tahajud

        • Cara Rasulullah Tidur- Bangun Bertahajud- Tidur. Orang Melayu tidak digalakkan sebab akan jadi Tidur - Bangun - Tidur - Bangun Lewat Subuh. 
        • Org Melayu Lebih baik tidur, bangun menjelang subuh. Bangun solat sunat dua rakaat.

        D. DOSA-DOSA

        Dosa-dosa ini merupakan tekanan dan bebanan kepada diri, mereka yang hidup di dalam keadaan berdosa tidak pernah merasa bahagia dan sentiasa hidup di dalam kecelakaan dan celaan.Oleh itu banyakkan memohon ampun kepada ALLAH selagi kita berpeluang melakukannya.

        Takut la kita, jika nyawa diambil dalam keadaan kita tidak sedia. Sentiasa la memuhasabah diri. Supaya kita lebih bersedia apabila menghadap Allah kelak.





        Rabu, 5 Oktober 2016

        GARAM AMALAN SUNNAH


        >>Rahsia Garam... Amalan sunnah yang tak diketahui<<



        ~Amalan Rasulullah S.A.W memakan secubit garam sebelum dan selepas makan kini dibuktikan oleh sains bahawa tabiat ini menambahkan keberkesanan perut untuk menghadam makanan dan menghindarkan perut dari menyerap racun.


        Dari Abdullah Bin Umar
        ” Sesungguhnya ALLAH menurunkan empat perkara berkat ( mempunyai kebaikan ) dari langit ( menerusi hujan ) ke bumi iaitu besi, api ,air dan garam

        Hadis Riwayat Al-Baghawiy dalam tafsirnya .

        Dari Anas Bin Malik, Nabi bersabda 
        ” Penghulu segala lauk pauk kamu ialah garam".

        ***************************************************************************************************************
        PERUBATAN ISLAM

        Dalam kitab perubatan Islam, untuk penyakit dari laut maka untuk keluarkannya dari badan/merawatnya dari laut juga iaitu menggunakan air garam. Antaranya:
        1. Penyakit Gaot – timbus anggota badan atau bahagian yang bengkak dengan pasir laut (tepi pantai) 1 – 2 jam kemudian mandi air laut.
        2. Kalau tinggal di bandar seperti , goreng 1 – 2 genggam garam kasar sampai kekuningan kemudian demah/tuam di bahagian yang bengkak atau sakit. Garam itu dibungkus dengan kain.
        3. Guna cara yang sama seperti di atas untuk penyakit lenguh-lenguh sendi, sakit kepala, senggugut. Kalau sakit lelah demah/tuam pada tapak kaki.
        4. Elak mabuk semasa perjalanan dengan meminum madu dan secubit garam atau air suam dan secubit garam sebelum memulakan perjalanan
        5. Mengembalikan tenaga untuk orang yang bekerja berat seperti bertani, bersukan dan seumpamanya – minum air suam dan sedikit garam.
        6. Cuci perut : minum air suam dan satu butir garam kasar sebelah pagi. 

        ***************************************************************************************************************
        PETUA BERDASARKAN KAJIAN

        1. Merendam kerang supaya hilang tahinya. Dalam kaedah perubatan Islam, sesuatu perkara yang buruk diubat dengan asalnya. Kerang berasal dari laut, dan garam digunakan untuk meneutralkan keburukannya (tahi).
        2. Mengurang tahap kemasinan ikan masin. Ikan kering yang terlalu masin boleh dikurangkan kadar kemasinannya dengan merendam dalam air garam juga.
        3. Merawat cirit-birit. Ia boleh diubati dengan meminum air yang dicampur sedikit garam.
        4. Garam diguna untuk merawat kegatalan. Air yang dicampur garam disapukan pada kulit yang gatal.
        5. Menambah imuniti badan akibat perubahan hawa/angin. Hal ini berlaku di sesetengah tempat di negeri Arab. Misalnya pelajar Malaysia yang berkunjung ke Arab akan mengalami alahan terhadap hawa/angin tempat baharu. Air garam diminum sebagai ubatnya.
        ***************************************************************************************************************

        ~Alhamdulillah....banyak manfaat garam ni kan? Tapi kena la pandai pilih garam yg betul2 terbaik. Dengan teknologi yg serba canggih skrang ni,kehebatan garam telah berjaya di 'transfer' ke mcm2 produk hebat sebagai ikhtiar utk merawat pelbagai penyakit. Bagi anda2 di luar sana yg nk berikhtiar utk merawat penyakit dgn menggunakan bahan asas 'GARAM' blh la hubungi sy utk mendapatkan produk2 hebat ni. "KESIHATAN ADALAH KEKAYAAN SEBENAR"

        • BVSM > dgn teknologi garam n sinaran Dhuha
        • MINERAL COFFEE > gabungan kopi Robusta n garam buluh berorganik
        • GARAM BULUH MINUMAN
        • GARAM BULUH MASAKAN

        Isnin, 3 Oktober 2016

        TIPS ELAK STRESS IBU BEKERJAYA

         TIRED IS NORMAL.. HENCE WHEN U FEEL TIRED, GET SOME REST, THEN WAKE UP & CONTINUE DOING SOMETHING THAT MAKE U HAPPY.

        Bak kata Mentor Ariffin dlm MMR by STG
        "Org KAYA & BERJAYA pun rasa PENAT, Tapi mereka BANGUN & TERUS berUSAHA LAWAN kepenatan. Sb tu mereka KAYA & BERJAYA."

        Kata2 ni yg selalu bermain dipikiran setiap kali rasa penat @ sedih. Ketepikan semua tu demi IMPIAN & MASA DEPAN yg lebih berJAYA.

        Sy ingin berkongsi bbrapa TIPS 'JAGA' yg berkesan utk sy & Insya-ALLAH berkesan jg utk kt semua..

        JAGA DIRI
        • Sgt penting menjaga diri kt.. Keep doing something that make u happy. EVERYDAY..
        • Sayangi DIRI dl baru syg org lain. 
        • Bila bjaya capai sesuatu MATLAMAT beri REWARD pd diri sendiri.. Hadiah ke Pleasure time ke apa2 saja yg mengembirakn ;)
        • Bykkn mbaca mcr ilmu kehidupan & kerjaya. Bg memajukn diri.
        • Rajinkn diri mbaca & mendengar Al-Quran. Ini mmg TERAPI yg sgt berkesan ye. 


        JAGA HUBUNGAN DGN ALLAH 
        • Bykkn ISTIGHFAR & ZIKIR. 

        Amalkan Zikir Nabi Yunus smg Allah ampunkna dosa kt & kurniakan KEBERKATAN & KETENANGAN dlm hidup.. Doa ini diamalkan oleh Nabi Yunus apabila ditelan ikan YU. 


        Kalimat Hasbiyallah.. Yakin lah bahawa Hanya ALLAH tpt kt bergantung & mohon PERTOLONGAN.

        • SOLAT. Amalkan solat wajib di AWAL WAKTU. Solat sunat TAHAJUD, TAUBAT, HAJAT,  & DHUHA. Smg kt diberikan JALAN KELUAR kpd permasalahan & dikurniakan kelapangan MASA & TENAGA utk menempuhi kehidupan seharian.
        • Banyakkan BERDOA. Berdoa kpd ALLAH, mohon smg diberikan KEKUATAN, KESABARAN & KEIKHLASAN dlm menghadapi kehidupan SEHARIAN spt kerja, uruskan anak2 & rumah tangga LUAHKAN & minta pd ALLAH mbantu menangani sgl perkara yg menjadi permasalahan.



        JAGA HUBUNGAN DGN SUAMI & ANAK-ANAK
        • Berbincang dgn SUAMI ttg permasalah yg melanda diri. Apa yg dirasakan sbg BEBAN kpd diri samada dlm urusan RUMAHTANGGA @ KERJA. Jgn memendam perasaan. Kalo disimpan kelak merana. Suami takkan faham kalo xdiluahkan.
        • Jika melibatkan rumahtangga, minta kerjasama utk menguruskan rumahtangga. Bincangkan PEMBAHAGIAN TUGAS yg dipersetujui bersama supaya lbh meringankan beban tugas harian.
        • Selalu luangkan masa bersama. Tunjukkan yg kt sayangkn mereka. 
        • Ajari anak2 agar dpt memberikan kerjasama dlm menguruskan urusan harian anak2. Supaya mereka lebih berdikari.
        • Ajak anak melakukan aktiviti mengemas bersama. Latih mereka MENGEMAS MAINAN & TPT TIDUR SENDIRI.
        • Tunjukkan PENGHARGAAN atas bantuan mereka, agar mereka lbh suka membantu.

        JAGA HUBUNGAN DGN IBUBAPA & KELUARGA


        • Selalu MELAWAT atau CALL parents & adik beradik. Jg hubungan kekeluargaan. Smg Allah sll sayang kt.
        • Sedekahkan Al-Fatihah sll pd mak ayah. Tips murah rezeki :D
        • Gembirakan mak ayah. Smg kt jd anak SOLEH & SOLEHAH.



        JAGA PEMAKANAN & VITAMIN
        • Sgt penting utk ibu menjaga pemakanan & pengambilan vitamin agar kekal bertenaga utk menjalankan aktiviti harian.
        • Pastikan kt mengambil makanan pada masa yg betul. Jgn skip waktu makan. Perut kenyang Hati GEMBIRA..

        Amalkan pemakanan SEIMBANG & mkn byk SAYURAN HIJAU ;)


        MIN KAFFE Energy Booster & MilkBooster sy ;)

        JAGA & RANCANG AKTIVITI HARIAN

        • Tulis atau catat aktiviti yg dirancang pd hari tersebut. Tulis sehari sblm, agar kt dpt merancang masa agar tak kelam kabut.
        • Elakkan kerja berTANGGUH. Kalo bole siapkn kerja hr ini pd hari ini jg.
        • Senaraikn TUGASAN MENGIKUT KEPENTINGAN. Selesaikan perkara yg URGENT/ PENTING dahulu.




        Semoga tips2 ini  dapat membantu para ibu diluar sana ;)

        Sabtu, 1 Oktober 2016

        ECZEMA PULIH KURANG DARI SEMINGGU

        Sharing dari Zetty Ermita..
        Hati ibu mana yg tidak sedih apabila melihat leher anak kecilnya di tumbuhi RUAM MERAH yg TERUK. Pelbagai ubat telah dicuba bagi merawat masalah eczemanya.. Elok sekejap.. Kemudian RUAM MERAHnya kembali semula.. 
        Alhamdulillah..
        Setelah 5 hari menggunakan BODY WASH ME..segala merah2 dan ruam2 gatal pada leher baby iman telah sembuh.... 
        Terima kasih Ya Allah..
        Terima kasih ME body wash..
        Tiada yang lebih membahagiakan seorang ibu melihat anaknya ceria...anak dah tak merengek gatal2..mlm pun dpt tidur lena... 
        Sesiapa yg bminat.. bole PM/WA sy 
         or  ADAW 012-5794789

        Khamis, 29 September 2016

        DULU KUSAM KINI BERSERI

        Wow Kagum sgt dgn perubahan pd kulit mentor Murni Zuriati. 

        Klu kulit tak lawa, beli makeup mahal pun tak nampak berseri. Muka sebelum tu, beliau guna make up MAC. Mahal la juga kan. Tp bila letak kat kulit tak lawa, tak nmpk terus kualiti make up tu! 
        Selepas konsisten dgn BB Plus Collagen, kulit beliau jd makin elok. Jauh beza dr yg dulu.. Gmbr ni beza lepas 2 thn menggunakan bb plus! 
        Kenapa beliau boleh konsisten guna?
         sebab ia sedap!
         kesan yg cepat! Kita boleh nampak kulit jd lebih cantik secara berperingkat! So makin semangat nk guna n guna terus...
        Sebab tu, kena grab promotion tau!!!! Skrg ada offer beli 5 free 1!!! Klu dulu anda beli RM 216, sehingga jam 10 malam ni anda berpeluang dpt sekotak pd harga RM 150 sahaja!!!! 
        Jom kita cantik2kan diri cara sedap... 
        PM atau WA skang utk order 
         or  ADAW 012-5794789

        Rabu, 28 September 2016

        SET SPA DI RUMAH

        OH MARINE ESSENCE KESAYANGAN KU

        Set Mandian yang sentiasa manjakan diri:
        ❤️ Sabun mandian BodyWash ME mjdkn bdn segar.
        ❤️ Beauty Bar ME mcuci muka agar sntiasa bersih, licin & cantik. 
        ❤️ Shampoo ME mnjadikn kepala segar & rambut lembut & wangi serta selesa ketika btudung.
        ❤️ Ubat gigi ME mngatasi mslh gusi bdarah & gigi bersinar 
        Hari2 bole berSPA dgn set SPA ME ni 
         or  ADAW 012-5794789

        Selasa, 27 September 2016

        TIPS URUSKAN 4 ORG ANAK BG IBU BEKERJAYA

        Bersyukur sgt dikurniakn ANAK2 yg BIJAK & serta SUAMI MEMAHAMI..


        Namun utk menguruskan anak2 ini, hanya ibu yg memahami keadaan sebenar ibu.. Kan..Kan.. Tambah2 bila dah ada nak 4 ni.. :D

        Kita mmg kerap memikirkan cara TERBAIK menguruskan anak2 and rumah tangga.. Ni cara terbaik setelah bbrapa tahun PEMERHATIAN & PERANCANGAN hehe..

        Peranan SUAMI amat penting utk meringankan BEBAN TANGGUNGJAWAB ISTERI. Utk memudahkan urusan ini KERJASAMA SUAMI ISTERI sgt perlu. So para SUAMI ringan kn tulang membantu isteri anda.. Terima Kasih.

        URUSAN MINGGUAN

        Perkara2 yg wajib dibuat pada CUTI HUJUNG MINGGU bagi memudahkan urusan HARIAN kelak:
        • GOSOK BAJU kerja suami isteri & sekolah anak2.. Bagi mengelakkan KELAM KABUT di pg hr kerja.
        • Sediakan 'PREPARATION BOX' utk anak2 ke taska. Dlm ni kemas terus KEPERLUAN ank2 selama seminggu. Libatkn anak2 utk menyediakn BOX ini. Kerana sllnya mereka lbh tahu keperluan mereka.
        • Pembersihan RUMAH secara BESAR-BESARAN. Utk aktiviti ni lbh baik libatkan SUAMI & ANAK2..
        • Rancang MENU seminggu then sediakan RENCAH ASAS masakan. Beli siap2 utk  menu masakan spjg minggu.
        • Bw anak JEJLN/ BERAKTIVITI - dgn ini anak2 akn mempunyai MOOD BAIK slm sminggu hehe..


        URUSAN HARIAN

        Perkara yg WAJIB di buat pd MALAM hari 
        • Masak MAKAN MALAM - seelok2nya SEBELUM PKL 7 dah mkn. Bagi mengelakkan mengantuk awal :D Ni pengalaman sendiri. Kalo mkn kul 7 bole btahan smpai kul 11. Kalo makan kul 8, pkl 9 dah tido.. 
        • Kemas BEG SEKOLAH anak2 samada utk ke SEKOLAH atau TASKA. Libatkan anak2. Supaya mereka lbh berdikari.
        • BASUH & JEMUR BAJU - Berselang hari antara baju ANAK2 & PARENTS. Kalo bole sila sangkut baju terus pada hanger. Makanya xperlu aktiviti melipat. Terus jemur pada hanger, dah kering sangkut terus di dlm almari/ penyangkut baju. Aktiviti ini bole dilakukan oleh para SUAMI sementara ISTERI memasak ;)
        • Kemas RUMAH & DAPUR - Ajak ank2 mengemas kembali BRGN MAINAN mereka slm tidur. Aktiviti ni bole minta suami pantaukn sementara isteri kemas dapur. Bila semua dh kemas dpt la tido dgn happy & bila bangun pagi tgk semua dah kemas IBU lebih BERSEMANGAT & HAPPY..  ;)

        Perkara yg WAJIB di buat pd PAGI hari

        • Kemas tempat tidur - Ajar anak2 buat sendiri spy mereka lbh berdikari.
        • Pump susu - bagi ibu yg menyusukan anak
        • Mandi & siapkan anak2 - Minta bantuan anak yg besar tgkn adik2.
        :
        :
        :
        :

        Kalo perasan tips ni melibatkan SUAMI & ANAK2. AJARI ank utk BERDIKARI dari sekarang agar mereka tahu erti TANGGUNGJAWAB bersama. Kalo dh besar baru minta bantuan jawab nye, IBU BUAT LA SEMUA SENDIRI :(

        Ok sampai sini dulu Tips pengurusan anak2 ye.. Akan ada continue version ;)

        Isnin, 26 September 2016

        BLOG EDITING BY JIAKREATIF



        Terima kasih sis Jia atas kesungguhan & kesabaran melayan karenah saya dlm menyiapkan full edit blog sy ;)


        DARWISY & DARWISYAH


        Kpd rakan2 lain yg berminat nak edit blog bole la lawat ke Blog JiaKreatif.. Boleh refer details bawah ni untuk lebih lanjut ya:


        Blog: www.jiakreatifelt.comWhatsApp: 017-442 8730 (Jia)


        Isnin, 19 September 2016

        DOKTOR SURUH PULANG UBAT!!


        Terima kasih sis Roziyana Ahmad atas pkongsian.

        Ini kisah kakak beliau, Zalina Ahmad (42 thn). Pada April 2015, kak ina mengadu yg doktor mengesahkan dia menghidap penyakit Darah Tinggi, Diabetis & Kolesterol Tinggi.. 😅

        Pada Julai 2015, beliau mengesyorkan kak ina minum Mineral Coffee + Garlic Tablet (SetPKP). Semenjak mengamalkannya set PKP setiap hari, Doc dapati Darah Tinggi kembali normal dan diikuti bulan seterusnya diabetis & kolesterol juga kembali normal....

        Pada appointment 22 Dis 2015..... Alangkah terkejutnye selepas 3bulan mengamalkan SetPKP ni, Doktor mintak kak ina pulang semula ketiga2 ubat yg dibekalkan kerana 3serangkai penyakitnya dah tiada. 😀

        ❌DARAH TINGGI
        ❌DIABETIS
        ❌KOLESTEROL

        Syukur Alhamdulillah, dengan izinNya..
        Kini dah kembali ceria and aktif dengan kehidupan hariannya... 😘

        Tunggu ape lagi?!
        Produk kami Tested & Proven?!

        📞 or 💌 ADAW 012-5794789

        Khamis, 15 September 2016

        HFMD pulih dlm 3 hari

        HFMD pulih dlm 3 hari sahaja 😱

        Alhamdulillah dgn sapuan Bioever Plus, Mandian Sabun Me & Tiduran BVSM anak CM a.k.aMurni Zuriatii pulih dr HFMD dlm 3 hr sahaja.

        Padahal menurut doktor, biasanya paling awal seminggu baru pulih...ada yg terpaksa warded!! Bertuah kita di STG ni.  Dgn produk2 STG, bukan sahaja pulih dgn cepat, malah pulih tanpa sebarang tanda yg mencacatkan kulit.... Tq Allah.. Tq very much!

        Happy reading.....

        https://www.facebook.com/groups/180572158660338/doc/543465435704340/

        📞 or 💌 ADAW 012-5794789

        Rabu, 14 September 2016

        SALAM AIDILADHA

        Assalamualaikum..

        Semoga pengorbanan kt diterima Allah & kt sama2 beroleh kebahagian dunia & akhirat..

        Khamis, 8 September 2016

        MANFAAT SET PKP: MIN KAFFE & GARLIC

        WOW BYKNYA MANFAAT SET PKP 😍

        Set PKP: Min Kaffe & Garlic..

        ☕Ade org amalkan set pkp...berat badan turun.
        ☕Ade org amalkan set pkp...hilang migrain.
        ☕Ade org amalkan set pkp...gastric beransur2 pulih.
        ☕Ade org amalkan set pkp...lebih bertenaga dan rasa kenyang time puasa
        ☕Ade org amalkan set pkp ..senang lawas.
        ☕Ade org amalkan set pkp..pedih ulu hati semakin baik ...

        Dan byk lagi respon2 yg positif ...
        Apa2 pun dgn  izin dariNya juga kan??
        Kita amalkan ,yakin ,InsyaAllah..

        Jom grab set pkp ni..

        📞 or 💌 ADAW 012-5794789

        Isnin, 5 September 2016

        PRODUK HAI-O MERUBAH KEHIDUPAN

        Terima kasih sis Linda Sham atas perkongsian testimoni..

        Sbelum ni kulit muka beliau memang sensitif .. Pakai apa2 pun mesti Je*** naik besar2 dan tinggal kan kesan parut hitam.. Seram pun ada bila tgk pic lama.. 

        X kira lah guna pelbagai cucian muka , solekkan dan minum kolegen..
        Semuanya mesti x serasi ,  je*** tetap nak naik...Kesian  beliau pernah Rasa mcm putus asa ajer..
        Syukur Alhamdulillah..
        Bila bjumpa #Produk5Star yg best !!Amalkan scr istiqamah dan konsisten.. Daaaaannnn..
        Hasilnya bukan untuk kecantikkan je..
        Tp kesihatan luar dalam pun turut terhasil...

        Sabun ME , BB PLUS , SET COZUMA & BioEver Plus merubah keHIDUPan.

        Paling best Cik Abg asyik puji dan bertambah sayang.. 

        Hah tunggu apa lg? Jom amalkn #Produk5Star ni 

         or  ADAW 012-5794789

        Ahad, 4 September 2016

        CREAM PELBAGAI GUNA

        BioEver Plus cream dgn 1001 kegunaan.

        ❤️ Sapu dekat muka jadi kulit glowing
        ❤️ Sapu dekat dagu jadi dagu runcing
        ❤️ Sapu dekat tengkuk hilang sakit kepala
        ❤️ Sapu dekat perut hilang strechmark.
        ❤ Sapu dekat luka, luka cepat cantum.
        ❤ Sapu dekat anak yg demam, demam cepat kebah.




        ♡♡Banyak betul la kegunaan #BioEverPlus ni..wajib Ada 1 rumah 1 BioEver Plus

        ♡♡Sapu2 saja tau !! Kalau guna long term & konsisten selalu memang awet muda lah....

        BERMINAT?

        HUBUNGI SAYA 

        ADAW 012-5794789

        Sabtu, 3 September 2016

        KURUS & AWET MUDA

        WOW KURUS & AWET MUDA DGN SET PKP 

        Terima kasih sis Juehanita Jamani atas perkongsian testimoni..

        Dengan hanya mengamalkan set PKP (Min Kaffe & Garlic) beliau berjaya menurunkan berat badan & kelihatan lebih muda berseri 

        Beliau mengakui hanya mengamalkan 2 product hebat ni jer...
         MIN KAFFE & GARLIC 



        Alhamdulillah, smpai sekarang tetap maintain...Best kn? 
        nak kurus?
        nak maintain,
        amalkn SET PKP!!! 

        BERMINAT?

        HUBUNGI SAYA 

        ADAW 012-5794789

        Jumaat, 2 September 2016

        PERASMIAN BLOG DARWISY & DARWISYAH


        ﺃﻟﺳﻶﻡ ﻋﻟﻳﻜﻡ ﻭﺭﺣﻣﺔﺍﷲ ﻭﺑﺭﮐﺎﺗ


        Alhamdulillah. 

        Akhirnya berkesempatan juga kami menghasilkn blog ini setelah beberapa kali tertangguh disebabkan kesibukan rutin kerja harian. Semoga kehadiran blog ini dapat membantu pelanggan-pelanggan dan juga bakal pelanggan-pelanggan kami untuk melihat lebih dekat lagi akan produk dan perniagaan ini. 

        Kami akan cuba mengemaskini blog ini sekerap mungkin dengan memuat-naik produk-produk dan aktiviti terkini. Diharap dengan ini, akan menjadi info sampingan tuan-puan semua. Kami juga amat mengalu-alukan komentar-komentar daripada semua pihak baik pelanggan mahupun mereka yang sudi berkunjung ke dalam laman blog ini. 

        Apa yang lebih penting dan kami harapkan adalah sokongan daripada semua, semoga dengan doa dan sokongan ini kami dapat terus ke hadapan dan seterusnya memberi perkhidmatan terbaik kepada semua melalui perniagaan ini. Insya-Allah.
        Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
         

        Copyright © 2016 Jiakreatifelt ™. All rights reserved. | Sign in

        HOME|Top of page